top of page

Wie ben ik?

Tessa De Jonck is erkend EFT - en systeempsychotherapeut, wat terugbetalingen bij diverse mutualiteiten mogelijk maakt*. Je kan bij Tessa terecht voor zowel individuele-, relatie- als gezinstherapie waarin steeds gewerkt worden volgens het EFT-model (Emotionally Focused Therapy) ontwikkeld door Sue Johnson. Tessa is gevorderd getraind in EFT-Therapie.

Achtergrond:

Tessa (°1992) was na het afstuderen als Psychologisch Consulent, met als afstudeerrichting Klinische Psychologie, enkele jaren werkzaam binnen het VCLB Waas en Dender als Psychopedagogisch werker. Hierbij heeft voornamelijk ervaring opgedaan in het werken met jongeren, ouders en gezinnen.

 

Sinds 2016 werkt Tessa als zelfstandig psychotherapeut. Van 2017 tot maart 2022 werkte ze als hulpverlener bij het team BeGRIP (Begeleiding bij Gezins-, Relationele en Individuele problemen) bij het CAW Boom Mechelen Lier. Naast de begeleidingen/therapieën (aan jongeren, volwassenen, koppels en gezinnen) gaf ze ook Thuis in Elk Huis (groepsaanbod voor kinderen in moeilijke echtscheidingssituaties van 8 tot 13 jaar), Traject 10 (ouderschapsreorganisatie na echtscheiding, zowel vrijwillig als op verwijzing van parket of justitiehuis) en werken we als team nieuwe initiatieven en een groepsaanbod uit.

Sinds maart 2022 werkt Tessa als Psychosociaal Begeleider IFG ambulant voor het CAW Boom Mechelen Lier. Hierbij geeft ze therapie en begeleiding aan individuen, koppels en gezinnen op doorverwijzing van het FJC Mechelen.

In augustus 2023 zette Tessa de stap om voltijds als zelfstandig therapeut en supervisor (i.o.) aan de slag te gaan.

bottom of page